Επίσκεψη στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Με αφορμή τη φύτευση φυτών στην αυλή του σχολείου και αφού τα παιδιά προβληματίστηκαν με τα είδη που πρέπει να φυτευθούν και το μέρος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μία επίσκεψη στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην πόλη μας, έτσι ώστε να λυθούν στα παιδιά όλες οι απορίες. 

Εκεί τα παιδιά υποδέχτηκαν η Λέκτορας κυρία Δέσποινα Κληρονόμου και η κυρία Ελένη Μαυρομμάτη, οι οποίες τα οδήγησαν στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο της σχολής. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας κύριος Αναστάσιος Δάρρας απηύθυνε χαιρετισμό στα παιδιά, παρουσίασε τους τομείς με τους οποίους ασχολείται το Τμήμα και απάντησε στις ερωτήσεις και απορίες των παιδιών.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Ιστοκαλλιέργειας, όπου η Ελένη Μαυρομμάτη παρουσίασε τους τρόπους πολλαπλασιασμού των φυτών  και  μίλησε για τα απειλούμενα φυτά του τόπου μας, όπως τη λαγορίγανη (μια ποικιλία ρίγανης) και το τσάι του βουνού.

Επισκέφτηκαν κατόπιν το Εργαστήριο Βοτανικής, όπου ο Λέκτορας κύριος Γεώργιος Γεωργιόπουλος έδειξε με μικροσκόπιο συνδεδεμένο με οθόνη την  ανατομία ενός φύλλου και ενός βλαστού.

Τέλος, ξεναγήθηκαν από ομάδα φοιτητών σε θερμοκήπιο της Σχολής, άκουσαν, ρώτησαν και έμαθαν για τον ρόλο τους στην καλλιέργεια των φυτών.

Ευχαριστούμε θερμά το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να παρατηρήσουν το φυσικό περιβάλλον από μια νέα οπτική γωνία.

Συγγραφέας: 
eco16