«Τα σχολεία “υιοθετούν” χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας»
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΥΠΑΙΘΑ
Στόχοι του προγράμματος
Επιδιώκεται: 1) Η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών σχετικά: α) με την πρόληψη των πλημμυρών και δασικών πυρκαγιών και β) των συνεπειών των ανθρωπογενών παρεμβάσεων στα οικοσυστήματα, τις επιπτώσεις τους στο φυσικό περιβάλλον, στην κοινωνία και στην οικονομία,
2) Η απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων, δεξιοτήτων και στάσεων αναφορικά με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, και
3) Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών/-τριών με την ανάληψη δράσεων ευαισθητοποίησης και προστασίας των χερσαίων και παράκτιων οικοσυστημάτων της Ελλάδας.
Στις 17 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές επισκέφτηκαν τον χώρο πρασίνου προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες του.
Στις 23 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δάσος Κάσδαγλη για να παρατηρήσουν και να καταγράψουν οι μαθητές τη χλωρίδα του δασικού οικοσυστήματος και τις ανάγκες του.
Στις 5 Απριλίου 2024 επισκεφτήκαμε τον δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης προκειμένου να του εκθέσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των δύο οικοσυστημάτων που ερευνήσαμε και να διεκδικήσουμε.
Στις 14 Απριλίου 2024 συμμετείχαμε στην καμπάνια ευαισθητοποίησης Let’s do it Greece 2024 «Καθαρίζουμε τα δάση σε όλη την Ελλάδα» και καθαρίσαμε το Δάσος Κάσδαγλη.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές των μικρών τάξεων του σχολείου μας (Α1,Β1, Β2) και οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκης. Την ομάδα μας την ονομάσαμε «Πράσινη Συμμαχία Μαθητών για την υιοθεσία οικοσυστήματος»