Τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου , παίρνουν το λόγο εν όψη του COP28 με Δημιουργία καρτών

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων διεργασιών, που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, για την ανάδειξη του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, οι μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας του του 2ου Γυμνάσιου Τυρνάβου, που αποτελεί μέλος των Διεθνών οικολογικών σχολείων, συμμετείχαν με σκοπό να συμβάλλουν  στην παγκόσμια διαβούλευση.

Οι μαθητές και μαθήτριες έγραψαν  μία κάρτα με μία ανάγκη, ένα δικαίωμα, μία συμβουλή, μία ευχή σε σχέση με το περιβάλλον, τη φύση, την οικολογία ή την κλιματική αλλαγή, την οποία απηύθυναν στον Πρωθυπουργό, ο οποίος παραβρέθηκε  στη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα (COP28) που πραγματοποιήθηκε  φέτος στο Ντουμπάι, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Σε αυτή λοιπόν την πολύ σημαντική προσπάθεια, μεταφέραν  τα  μηνύματα τους  για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος παρευρέθηκε  σε αυτό το Παγκόσμιο γεγονός. Με αυτή τη δράση στοχεύουμε να φτάσει ο λόγος και η μαθητική πρωτοβουλία στα επίσημα κέντρα διαβούλευσης για το κλίμα και το περιβάλλον.

Συγγραφέας: 
elmag1310