Συμμετοχή σε εκδηλώσεις στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Τρικάλων για την ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Τρικάλων για την ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

https://www.facebook.com/anna.magkiosi/posts/pfbid0NHTqCKBwCFGvAwnuhMFUHJ1Aorx5h3iLWCRs9FQVotntkYiEWHaW9hyGEDxQxAivl

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Ριζαριού στο «1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» στο Πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 ,που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία!

Στο Φεστιβάλ ,που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, συμμετείχαν 26 σχολικές μονάδες και πάνω από 800 μαθητές και μαθήτριες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συμβολική δενδροφύτευση μιας «Αριάς - λευκής βελανιδιάς» στο χώρο του Πάρκου του Άη Γιώργη.

Ακολούθησε η συμμετοχή στις προγραμματισμένες δραστηριότητες για το κάθε σχολείο και τα παιδιά μ αυτο τον τρόπο γιόρτασαν την ημέρα περιβαλλοντος μέσα στο φυσικό περιβάλλον!

Πολλά συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία μας στα μικρούλια μου που έπαιξαν ,ζωγράφισαν κι επι πλέον τραγούδησαν και απήγγειλαν ένα όμορφο ποιημα για το περιβάλλον ,αλλά και στους γονεις και κηδεμόνες που τα συνοδευσαν ,την κ Νταλιάνη -Ντατσίκοβα Ευγενία ,πρόεδρο του συλλόγου γονέων, την κ Σπυριδούλα Γεραγόρη και την κ Παρασκευή Μπουρνάζου για την πολυτιμη βοήθειά τους .

Πολλά συγχαρητήρια , σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης!

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν για πρώτη φορά τα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης και φορείς της πόλης των Τρικάλων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν με διάφορες δράσεις:

-- Το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Γεροδήμο.

-- Το Τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφολογίας Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Αθανάσιο Μανούρα.

-- Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων (ΣΜΥ), με επικεφαλής τον Λοχαγό κ. Γεώργιο Παρίση, όπου σπουδάστριες και σπουδαστές παρουσίασαν δράσεις που αφορούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ισορροπίας, ελέγχου της κίνησης του σώματος (εναέρια διέλευση) και δεξιότητες λεπτής κινητικότητας (δημιουργία κόμπων).

-- Η Αστυνομική Διεύθυνση και το τμήμα Τροχαίας Τρικάλων, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αθανάσιο Καππά και τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας κ. Κων/νο Κωστακόπουλο.

-- Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Διοικητή της ΠΥ Τρικάλων.

-- Η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων.

Το Δασαρχείο Τρικάλων, με επικεφαλής τον Δασάρχη κ. Δημήτριο Καλόγηρο.

-- Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με επικεφαλής τον κ. Στέφανο Μπέη.

-- Το ΚΠΕ Περτουλίου – Τρικκαίων, με την Αν. Διευθύντρια κα. Τερέζα Κοτρώνη.

-- Η Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Παναγιώτη Ράπτη.

-- Η European Outdoor Edoucation Hub, με επικεφαλής την κα. Αριστέα Κυριάκου, και παρουσίασε δράσεις που γίνονται στο περιβάλλον και οι δράσεις που αναπτύχθηκαν είχαν σκοπό την καλλιέργεια της κίνησης, της ασφαλή μετακίνηση, τη διατροφή, της προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της ζωής.

Στο 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος συμμετείχαν οι παρακάτω Σχολικές Μονάδες της ΔΙΠΕ Τρικάλων: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων «Διονύσιος Σολωμός», 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 11ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 14ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 17ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 18ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 20ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 24ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 30ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 31ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων «Κώστας Βάρναλης», 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 35o Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής, 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, 1o Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, Δημοτικό Σχολείο Πύλης Τρικάλων, Δημοτικό Σχολείο Πηγής, Δημοτικό Σχολείου Κεφαλοβρύσου, 23ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, 30ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, Νηπιαγωγείο Ριζαριού, 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Τρικάλων. Επίσης, στις δράσεις έλαβε μέρος και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

 

Συγγραφέας: 
Anna Magkiosi