Κομποστοποίηση

κομποστοποίηση

Οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης, (2023-2024) με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Αθανασοπούλου Μαρία, ανέλαβαν να ενημερώσουν όλα τα παιδιά του σχολείου για την κομποστοποίηση και τι πρέπει να πετάνε στον κομποστοποιητή. Μοίρασαν φυλλάδια στις τάξεις και κάθε μέρα έφερναν από το σπίτι τους «σκουπίδια» δηλαδή υπολείμματα τροφών. 

Επίσης, οι μαθητές του Ομίλου "Βιώσιμη παραγωγή...Βιώσιμη Γη" διδάχτηκαν το “Zero Waste Project” και το έκαναν πράξη με σκοπό την μείωση της σπατάλης τροφίμων και τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Φτιάξανε, λοιπόν μαρμελάδες με ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας και κομποστοποίησαν τα υπολείμματα των φρούτων, δίνοντας  το παράδειγμα για μια βελτιωμένη δράση μέσα στην περίοδο της κλιματικής αλλαγής.

Στο τέλος του Ιουνίου άδειασαμε το κομπόστ σε ένα παρτέρι και φέτος θα φυτέψουμε λουλουδάκια. Η προσπάθεια κομποστοποίησης συνεχίζεται… Τώρα πια, όλοι οι μαθητές του σχολείου γνωρίζουν τη διαδικασία της κομποστοποίησης, γνωρίζουν ποια υλικά μπορούν να ρίχνουν στο κομπόστ και εφαρμόζουν με γνώση, σύνεση και συνέπεια το πρόγραμμα zero waste, μέρος του οποίου είναι και η κομποστοποίηση. 

Συγγραφέας: 
tkaterina