Ημέρα χωρίς απορρίμματα!

Καθώς το φετινό Σχέδιο Δράσης του σχολείου μας “Μείωση των απορριμμάτων στο σχολικό περιβάλλον “Διαλέγω τα ανακυκλώσιμα υλικά στην πηγή” ολοκληρώνεται, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  και να αφιερώσουμε όλη την ημέρα δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη μείωσης των απορριμμάτων.

Ωστόσο οι έκτακτες ρυθμίσεις που προέκυψαν στην λειτουργία των σχολείων ( μειωμένη λειτουργία έως τις 11)  λόγω του καύσωνα και οι υψηλές θερμοκρασίας μας ανάγκασαν να τροποποιήσουμε το πρόγραμμα μας και η παρουσίαση του σχεδίου δράσης στους φορείς αναβλήθηκε.

Παρόλα αυτά, τα δέντρα της αυλής, μας βοήθησαν να απολαύσουμε το δεκατιανό μας νωρίς το πρωί και να αναγνωρίσουμε για ακόμη μια φορά την σπουδαιότητα τους στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Όπως αρχικά είχαμε συμφωνήσει με τα παιδιά βασική μας επιδίωξη ήταν να έχουμε όσο τον δυνατό λιγότερα απορρίμματα στους κάδους μας τη συγκεκριμένη μέρα. Να αποφύγουμε δηλαδή άχρηστες συσκευασίες τροφίμων, μπουκάλια νερού μιας χρήσης κλπ.

Τα παιδιά τήρησαν την δέσμευση τους να υιοθετήσουν συμπεριφορές φιλικές προς το περιβάλλον και το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε λιγότερα απορρίμματα.

Άλλωστε όπως αποδείχθηκε δεν είναι δύσκολο, αρκεί να φερθούμε ανάλογα.

Θεωρήσαμε απαραίτητο να ενημερώσουμε  τους φίλους μας και την οικογένεια μας για τους τρόπους που υιοθετήσαμε στο σχολείο μας προκειμένου να παρακινηθούν ανάλογα. Έτσι ετοιμάσαμε με τα παιδιά το παρακάτω  φυλλάδιο για να….ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ!

Συγγραφέας: 
Άννα Τσιγγερλιώτη