Δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τις Σπάνιες Παθήσεις

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του σχολείου μας θελήσαμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της συμπερίληψης των Σπάνιων συνανθρώπων μας ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο την τοπική κοινωνία.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων, 29 Φεβρουαρίου 2024, τα δέντρα έξω από το σχολείο μας διακοσμήθηκαν με τα χρώματα των Σπάνιων Παθήσεων.

Αρχικά, έγινε κάλεσμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γονιών των μαθητών μας και της τοπικής κοινωνίας. Τους προτείναμε  να γίνουν πρεσβευτές του μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων (rare disease day) και  να συμμετέχουν  στον εορτασμό, στέλνοντας τετράγωνα πλεκτά μοτίφ στα χρώματα των σπάνιων παθήσεων, με την επισήμανση ότι μετά τον εορτασμό, τα πλεκτά θα μεταμορφωθούν σε πλεχτές κουβερτούλες και θα δωρισθούν στον Φιλοζωικό Σύλλογο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης S.A.V.E  και στο Φιλοζωικό Σωματείο Αλίμου «ΣΑΖΑ».

Η συμμετοχή των συμπολιτών μας ήταν εντυπωσιακή, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024 επισκέφτηκαν το σχολείο μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Συλλόγου 95,  Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς. Μέσα σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και πλούσιων συναισθημάτων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με συμμετοχή των περισσότερων τμημάτων του σχολείου μας.

Στα  βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μηνύματα των μαθητών και τα υφαντά που ετοίμασαν στα χρώματα των σπάνιων παθήσεων, καθώς επίσης και στιγμές από την εκδήλωση.

Σπάνιες Παθήσεις 2024 Β1, Β2

https://docs.google.com/presentation/d/1r6KmnVrwTNtqSM7f4qvx4HF4TweotZnh...

 

 

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου