Από «την παραγωγή στην κατανάλωση»
Μία από τις βασικές δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας αποτελεί και η στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο» ή όπως το έχουμε παραφράσει, από «την παραγωγή στην κατανάλωση» Η δράση αυτή αποσκοπεί στην επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας με κύριο στόχο τη στροφή του σημερινού συστήματος τροφίμων προς ένα βιώσιμο πρότυπο.
Με βάση τα παραπάνω οι μαθητές της Δ΄ τάξης φύτεψαν εποχιακά φυτά σε γλάστρες από ανακυκλώσιμα υλικά…
Φρόντισαν τα φυτά σε καθημερινή βάση και μετά από αρκετές μέρες έδρεψαν τους «καρπούς» τους…
Αρχικά συνέλεξαν τα φυτά: μαρούλια, κρεμμύδια, πατάτες, παντζάρια…
Στη συνέχεια έπλυναν και προετοίμασαν τα λαχανικά, ώστε να είναι έτοιμα προς βρώση…
Τέλος απόλαυσαν τις νόστιμες σαλάτες που έφτιαξαν…
Ημερομηνία καταχώρησης:
Παρασκευή, Μάιος 31, 2024 - 23:03