Ρίγανη για νέες καπιράδες
@@ Μια από τις πρωτοβουλίες της σχολικής χρονιάς, που πέρασε, ήταν το διατροφικό πρόγραμμα με ομιλίες για τα τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες κ.λ.π. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2019 και ήταν πρόταση του Συλλόγου Γονέων προκειμένου οι μαθητές να μάθουν τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου τους και ταυτόχρονα να συνηθίσουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.
............................................................
@@ Πέρυσι έγιναν ομιλίες για το σύκο, το πορτοκάλι, το λάδι και το μέλι , ενώ οι μαθητές δοκίμασαν μουσταλευριά, φρουτοσαλάτες, γιαούρτι με μέλι, κρέπες και διάφορα άλλα. Την τιμητική τους στις γευσιγνωσίες αυτές είχαν οι καπιράδες με ψημένο ψωμί και φρέσκο λάδι (πασπαλισμένο με αλάτι και ρίγανη) , όπως τρώγανε παλιά τα παιδιά στα ελαιοτριβεία, την ώρα που οι πατεράδες τους έπαιρναν το φρέσκο λάδι.
...................................................................
@@ Μέσα στον Ιούλιο ο μαθητής μας Α.Τ. μας έφερε 10 ματσάκια φρέσκια ρίγανη από το χωράφι του για τις καπιράδες της νέας χρονιάς, που θα γίνουν - πρώτα ο θεός ....