Ομιλία από διατροφολόγο στους "ταπερίστες" του 10ου ΓΕΛ για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής.
Την Τρίτη 28-3-2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο σχολείο μας για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής. Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης η διατροφολόγος Ειρήνη Ζουρίδη παρουσίασε στους μαθητές του τμήματος Β3 τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής Διατροφής στην υγεία ειδικά των εφήβων. Συγκεκριμένα τους εξήγησε τι σημαίνει Μεσογειακή Διατροφή και πώς αυτή σχετίζεται με την Κρητική δίαιτα και στη συνέχεια κατέρριψε αρκετούς μύθους που υπάρχουν γύρω από τη διατροφή.
Στο τέλος της ομιλίας πρότεινε στους μαθητές έξυπνες ιδέες για υγιεινό σχολικό γεύμα με σωστούς συνδυασμούς τροφίμων, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρασκευή κάποιων από αυτές τις συνταγές, καθώς οι μαθητές είχαν προνοήσει κι έφεραν τις πρώτες ύλες (ταχίνι, μέλι, φυστικοβούτυρο, φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι, ανθότυρο, μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, μπισκότα ολικής άλεσης και τορτίγιες).
Έτσι οι "ταπερίστες" του σχολείου με την καθοδήγηση της διατροφολόγου έφτιαξαν ένα υγιεινό cheesecake, τορτίγιες αλμυρές και γλυκές με λαχανικά και φρούτα αντίστοιχα και πήραν ιδέες για σπιτικά σνακ που περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά για την υγεία τους.