ΜΑΘΑΙΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας στο μάθημα Εισαγωγή στη Τεχνολογία Τροφίμων παρασκεύασαν Σάλτσα (Ν)τομάτας.

Αξιοποιώντας τεχνικές όπως αυτή του βρασίματος και της αποστείρωσης των βάζων για την καταστροφή των μικροοργανισμών οι μαθητές έμαθαν με βιωματικό τρόπο πως μπορεί να συνδυαστεί η Τεχνολογία τροφίμων με το μαγείρεμα.

Στο τέλος πρόσθεσαν και αποξηραμένο δεντρολίβανο για άρωμα και γεύση. Το δεντρολίβανο το είχαν αποξηράνει οι ίδιοι σε προηγούμενη δράση.

Οι μαθητές του Βγ, η εκπαιδευτικός Χ. Τετριμέλη

 

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli