ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ

Την Τρίτη 12/12/2017, οι μαθητές της Γ΄1 και Γ΄2 τάξης  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική δράση σ΄ ένα χωριό, στη δυτική πλευρά της Ρόδου, τη Σορωνή.

    Αρχικά, επισκέφτηκαν  τον παραδοσιακό φούρνο του χωριού και παρακολούθησαν  τη διαδικασία παραγωγής  ψωμιού, τα διάφορα είδη αρτοσκευασμάτων και το ψήσιμο στον ξυλόφουρνο.

    Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Σορωνής και θαύμασαν από κοντά τα διάφορα κειμήλια, παραδοσιακά σκεύη, φορεσιές, υφαντά, γεωργικά εργαλεία  και ό,τι άλλο μπορεί να υπάρχει σε ένα παραδοσιακό καμαρικό – χωριάτικο σπίτι.

     Τέλος, σε ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο, λίγο πιο έξω απ΄το χωριό έμαθαν για το λιομάζωμα και την παραγωγή ελαιολάδου. Γεύτηκαν φρέσκο λάδι πάνω σε χωριάτικο ψωμί με λίγη ρίγανη και ενθουσιασμένοι γύρισαν στο σχολείο τους.

Συγγραφέας: 
3ο Δημοτικό Σχο...