Ημέρα «υγιεινής διατροφής και παραδοσιακών εδεσμάτων» Δ.Σ. Νέας Καρυάς

Στις 7 Δεκεμβρίου υλοποιήθηκε ημέρα «υγιεινής διατροφής και παραδοσιακών εδεσμάτων». Η δράση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος, Αγωγή Υγείας, του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού προγράμματος Οικολογικά Σχολεία και etwinning που υλοποιούν οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη στις ενότητες των βιβλίων της Γλώσσας και Φυσικών Επιστημών. Η Διατροφολόγος κα. Μαρία Τσαραβά μας ενημέρωσε για τη Μεσογειακή διατροφή, τα συστατικά των τροφών (βιταμίνες, πρωτεΐνες) κατηγορίες των τροφών καθώς και για τις διατροφικές συνήθειες άλλων λαών και πολιτισμών.

Τα παιδιά σαν γνώριμοι chef μαζί με μαμάδες και γιαγιάδες που συμμετείχαν, ετοίμασαν και πρόσφεραν διάφορα εδέσματα στους μαθητές. Όπως πάντα οι καλοί chef μας απέδειξαν για ακόμη μια συνεχή χρονιά ότι τα υπολείμματα πρέπει να διοχετευθούν στην κομποστοποίηση του σχολείου μας.

Συγγραφέας: 
Βαΐτσα Δεληγιάννη