Από «την παραγωγή στην κατανάλωση»

Μία από τις βασικές δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας αποτελεί και η στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο» ή όπως το έχουμε παραφράσει, από  «την παραγωγή στην κατανάλωση» Η δράση αυτή αποσκοπεί στην επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας με κύριο στόχο τη στροφή του σημερινού συστήματος τροφίμων  προς ένα βιώσιμο πρότυπο.

Με βάση τα παραπάνω οι μαθητές της Δ΄ τάξης φύτεψαν εποχιακά  φυτά  σε γλάστρες από ανακυκλώσιμα υλικά…

Φρόντισαν τα φυτά σε καθημερινή βάση και μετά από αρκετές μέρες έδρεψαν τους «καρπούς» τους…

Αρχικά  συνέλεξαν  τα  φυτά: μαρούλια, κρεμμύδια, πατάτες, παντζάρια…

Στη συνέχεια  έπλυναν και προετοίμασαν  τα λαχανικά, ώστε να είναι  έτοιμα προς βρώση…

Τέλος απόλαυσαν τις νόστιμες σαλάτες που  έφτιαξαν…

Συγγραφέας: 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ