ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (Τομέας Γεωπονιάς-Τεχνολογίας Τροφίμων & Οίνων)

Η κατανάλωση τοπικής τροφής, συμβάλει θετικά στο περιβάλλον,αφου δεν διανύουμε μεγάλες αποστάσεις για την εύρεση των πρώτων υλών, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές. Επιπλέον η καλλιέργεια παραδοσιακών ποικιλιών φυτών και η εκτροφή παραδοσιακών φυλών ζώων συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, η οποία είναι απαραίτητη για ένα υγιές οικοσύστημα. Έτσι οι μαθητές μας εκπαιδευόνται με την λογική και χρήση της αγροδιατροφικής κυριαρχίας που προωθεί τον ανθρώπο να παράγει και να έχει πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα από τοπικές, βιώσιμες καλλιέργεις και κτηνοτροφικές μονάδες.

Συγγραφέας: 
vaskalfou