# Ετοιμάζοντας τον τραχανά του χειμώνα

 

# Όπως σε όλα τα χωριά της Λέσβου, έτσι και στη Θερμή, έχουν αρχίσει αυτό το διάστημα οι προετοιμασίες για την παρασκευή του τραχανά. Ανάβουν τα καζάνια για να βράσει το γάλα και στη συνέχεια ρίχνουν μέσα χοντρό σιμιγδάλι.

…………………………………

# Το μίγμα ανακατεύεται για αρκετή ώρα. Ύστερα αρχίζει η διαδικασία του απλώματος στον ήλιο για να ξεραθούν οι χάχλες που φτιάχνονται.

…………………………………..

#Σε όλες αυτές τις προετοιμασίες παίρνουν μέροσ και παιδιά του σχολείου, μαθαίνοντας από πρώτο χέρι πως φτιάχνεται η «σουπίτσα του χειμώνα».

………………………………..

# Η μικρή Κατερίνα (της Β΄τάξης) της έχει ιδιαίτερη αδυναμία, μια και είναι το αγαπημένο της πρωϊνό - όπως μας είπε η μαμά της.

………………………..

#Συμμετέχει λοιπόν από την αρχή ως το τέλος ταϊζοντας όλο το χρόνο τις κατσίκες της οικογένειας, ανακατεύοντας το καζάνι και απλώνοντας στον ήλιο τον τραχανά για να ξεραθεί.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ